Brand 1964 is een project van Stichting Historisch Brandweermaterieel en Brandweermuseum Wassenaar.

Geschiedenis Autoladder 6

Eind veertiger jaren werd het materieel van de brandweer van ‘s-Gravenhage vervangen door een serie autoladders en tankautospuiten van Amerikaans fabrikaat. Allereerst betrof dit Ford, maar gedurende de jaren 50 werd voor het merk International Harvester gekozen. Bijna al het vooroorlogse materieel werd door dit Amerikaanse merk vervangen, vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding. 

De “Al 6”, bouwjaar 1958, is de laatst geleverde autoladder van dit merk. Deze werd dan ook meteen uitgevoerd met een mechanisch 30 meter Metz ladderpakket en voorbouwpomp om een torenstraal te voeden. 

Deze ladder heeft tot 1983 dienst gedaan in de gemeente Den Haag, waarna hij nog 10 jaar gediend heeft bij de brandweer van Wateringen, buurgemeente van Den Haag. Hierna kon dit voertuig opgenomen worden in de collectie van de S.H.B. 

Aan dit voertuig zijn onder andere restauraties verricht aan het lakwerk, de remmen zijn gereviseerd en de totale elektrische bekabeling van het voertuig is vervangen.