Brand 1964 is een project van Stichting Historisch Brandweermaterieel en Brandweermuseum Wassenaar.

VIDEO: Kijk en luister..

Haags Gemeentearchief vertelt:

“De serie ‘Ik was erbij’ start met de grote brand in het gebouw voor Kunsten & Wetenschappen aan de Zwarteweg op 18 december 1964. We maken kennis met oud-brandweerman Ruud Assenberg. In 1964 is hij net 21 jaar en pas een paar maanden in dienst van de brandweer. Als getuige van de grootste brand in het naoorlogse Den Haag neemt hij met zijn persoonlijke verhaal de kijker mee terug in de tijd. De oude filmbeelden, veelal zonder geluid, krijgen hiermee duiding. Waar nodig wordt het bewegend beeld aangevuld met historisch fotomateriaal uit het eigen archief. De serie maakt gebruik van de eigen film- en video collectie van het Haags Gemeentearchief. In samenwerking met documentairemaker Bart Grimbergen presenteren we de komende maanden een serie van 6 korte films, waarin opvallend historisch Haags filmmateriaal tot leven wordt gebracht. Ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal, waarmee ze de historische filmbeelden kleur geven.”