Brand 1964 is een project van Stichting Historisch Brandweermaterieel en Brandweermuseum Wassenaar.

55 jaar geleden

Gisteren was het precies 55 jaar geleden dat het gebouw voor Kunsten en Wetenschappen volledig afbrandde. 
In het project ‘Brand 1964’ komt deze grootste naoorlogse brand in Den Haag weer tot leven. Verhalen van toenmalige toeschouwers en brandweermannen worden vastgelegd, en brandweerauto’s worden gerestaureerd. De brand kan uiteindelijk op interactieve manier worden herbeleefd!

Bron video: Wikimedia

Polygoon journaal brand Kunsten en Wetenschappen 1964

Gisteren washet precies 55 jaar geleden dat het gebouw voor Kunsten en Wetenschappen volledig afbrandde. In het project 'Brand 1964' komt deze grootste naoorlogse brand in Den Haag weer tot leven. Verhalen van toenmalige toeschouwers en brandweermannen worden vastgelegd, en brandweerauto’s worden gerestaureerd. De brand kan uiteindelijk op interactieve manier worden herbeleefd! Ook enthousiast geworden? Kijk eens op onze website hoe je zelf deel kan nemen aan dit project! www.brand1964.nlBron video: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Gebouw_Kunsten_en_Wetenschap_door_brand_verwoest-511091.ogv

Geplaatst door Brand 1964 op Donderdag 19 december 2019